Back to top
Σχετικά με τις εξετάσεις MSU
Οι εξετάσεις MSU

Οι εξετάσεις MSU λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2009. Υπάρχουν δύο επίπεδα εξετάσεων σύμφωνα με το ΚΕΠΑ: MSU-CELC (επίπεδο Β2) και MSU-CELP (επίπεδο Γ2). Οι εξετάσεις είναι αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ και υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Fulbright από το 2010. Το 2013 οι κάτοχοι του πτυχίου MSU-CELP είχαν τη δυνατότητα απόκτησης Επάρκειας Διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, η απόφαση αυτή όμως αυτή ανεστάλη λίγο αργότερα για όλους τους κατόχους πτυχίων ξένων γλωσσών επιπέδου Γ2. Σήμερα, οι εξετάσεις MSU διεξάγονται σε περισσότερα από 45 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

MSU

Το Michigan State University (MSU) ιδρύθηκε το 1855 και είναι ένα από τα κορυφαία κρατικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα των ΗΠΑ, μέλος της Ένωσης Αμερικανικών Πανεπιστημίων, της Εθνικής Ένωσης Κρατικών Πανεπιστημίων και Κρατικά Επιχορηγούμενων Κολλεγίων και της αθλητικής διάσκεψης Big Ten. Το MSU είναι πιστοποιημένο από το Higher Learning Commission του North Central Association of Colleges and Schools.

Προσφέρει περισσότερα από 200 προγράμματα σπουδών μέσω των 17 κολλεγίων του σε περισσότερους από 45.000 φοιτητές, οι οποίοι προέρχονται από όλες τις πολιτείες της Αμερικής και άλλες 130 χώρες. Το πανεπιστήμιο κάνει δεκτούς στα προγράμματά του φοιτητές που έχουν αποκτήσει το MSU-CELP με βαθμολογία 65 μονάδων και πάνω, ως ελάχιστη απαίτηση για την πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Οι απόφοιτοι του MSU σε όλο τον κόσμο αριθμούν τους 460.000, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και τουλάχιστον πέντε κάτοχοι του βραβείου Pulitzer. Το πανεπιστήμιο απασχολεί περί τους 4.800 καθηγητές και ακαδημαϊκό προσωπικό και άλλους 6.000 υπαλλήλους.

Το πρόγραμμα study abroad του MSU είναι από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ που φιλοξενούν φοιτητές από το εξωτερικό στο campus του πανεπιστημίου τους, προσφέροντας 200 προγράμματα σπουδών σε φοιτητές από 60 και πλέον χώρες από όλες τις ηπείρους του πλανήτη, καθώς και την Ανταρκτική.

Το English Language Center του MSU

Αποστολή του English Language Center (ELC) είναι να προσφέρει διδασκαλία και εξετάσεις της αγγλικής γλώσσας σε φοιτητές από όλο τον κόσμο. Το ELC παρέχει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα σε καθηγητές της αγγλικής γλώσσας.

Το ELC ιδρύθηκε το 1961 ως μέλος του Department of English του College of Arts & Letters του Michigan State University και προσφέρει μαθήματα αγγλικής γλώσσας και αμερικανικής κουλτούρας σε φοιτητές που ετοιμάζουν τις εργασίες τους για το MSU, καθώς και σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην αγγλική γλώσσα για λόγους επαγγελματικής εξέλιξης. Το τμήμα εξετάσεων του ELC προσφέρει εξετάσεις σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το ELC είναι μέλος του ομίλου University and College Intensive English Programs (UCIEP) και είναι πιστοποιημένο από το Commission on English Language Program Accreditation, οργανισμό διαπίστευσης που αναγνωρίζεται από τη Γραμματεία Παιδείας των ΗΠΑ.

A message from Susan Gass

As Director of the English Language Center at Michigan State University, I am honored that the English Language Center has been part of a long collaboration with Anatolia College in Thessaloniki and DEREE-The American College of Greece in Athens. The English Language Center continues to bring to this project a long and distinguished history of excellence in English language instruction and testing. Since the inception of our collaborative project, there has been steady growth of the MSU exams and interest has increased. We have received significant, helpful feedback from administrators and others involved in the MSU tests. We continue to welcome all aspects of feedback and have made changes when warranted as we strive to make the MSU English language exams satisfy the language certification requirements of a growing number of educational and other institutions.

Susan Gass
University Distinguished Professor
Director, English Language Center
Director, Second Language Studies Program
Michigan State University

Anatolia College

Από την ίδρυσή του το 1886 στη Μερζιφούντα της Μικράς Ασίας, το όνομα Ανατόλια έχει γίνει συνώνυμο της ποιοτικής εκπαίδευσης. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη από το 1924, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας ιδιωτικός, μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός εμποτισμένος με τα υψηλότερα ιδεώδη της ελληνικής και της αμερικανικής εκπαίδευσης.

Σήμερα το Ανατόλια περιλαμβάνει τρεις ακαδημαϊκές βαθμίδες και παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σε νέους και νέες, καθώς και σε ενήλικες, από την Ελλάδα, την Αμερική και τα Βαλκάνια: τo Anatolia Elementary School (Προνήπια – 6η Δημοτικού), το Anatolia High School (Γυμνάσιο-Λύκειο-ΙΒDP) και το ACT - American College of Thessaloniki, που προσφέρει πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και είναι αναγνωρισμένο από το NEASC των ΗΠΑ και πιστοποιημένο από το Open University της Μεγάλης Βρετανίας. Το Κολλέγιο Ανατόλια είναι το μοναδικό αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ευρώπη που υπηρετεί όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό Αμερικανών φοιτητών στο πρόγραμμα study abroad στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Tαυτόχρονα σε συνεργασία με το Johns Hopkins University και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Κολλέγιο Ανατόλια λειτουργεί από το 2014 και το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα παιδιά, CTY Greece.

DEREE - The American College of Greece

Το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας (The American College of Greece (ACG)) ιδρύθηκε το 1875 στη Σμύρνη από Αμερικανούς ιεραποστόλους από τη Βοστόνη και μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1923. Το ACG είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο αναγνωρισμένο αμερικανικό ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Είναι ένα ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό, αδογμάτιστο ίδρυμα μικτής εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το New England Association of Schools and Colleges (NEASC) και πιστοποιημένο από το Open University της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1986, το Κολλέγιο τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην εκπαίδευση.

Υπάρχουν τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης: το Κολλέγιο PIERCE (Γυμνάσιο- Λύκειο- IB Program), το Κολλέγιο DEREE (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα εκπαίδευσης) και το ALBA (Business School μεταπτυχιακών προγραμμάτων).

Στο campus της Αγίας Παρασκευής φιλοξενούνται σύγχρονες αίθουσες, μία πλούσια βιβλιοθήκη και αθλητικές εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών. Ταυτόχρονα, το Κολλέγιο διαθέτει ένα ακόμη campus στο κέντρο της πόλης, που προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην καρδιά της Αθήνας. Το ACG αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα της αμερικανικής παράδοσης, προσφέροντας ανώτερη εκπαίδευση σε διεθνές περιβάλλον, ενώ διαθέτει σήμερα 25 προγράμματα προπτυχιακών σπουδών, 36 minors και 19 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.